Vés al contingut
El ministre Casal presidint la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus.

Les emissions del CTR continuen estan molt per sota dels nivells legals

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Sr. Guillem Casal, ha presidit la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus que s’ha celebrat aquest dimarts. En la reunió s’han presentat els resultats dels plans de vigilància corresponents al 2023 i s’ha pogut constatar que, un any més, els valors d’emissions es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles tant a nivell nacional com internacional.

 

D’altra banda, s’ha informat del balanç d’activitat dels mesos compresos entre novembre del 2023 i abril d’enguany. En aquest període el volum de residus rebuts s’ha mantingut estable en comparació al mateix període de l’any anterior, havent arribat al centre 26.507 tones (un +1% respecte el mateix període de l’any passat), alhora que la producció energètica ha augmentat un 2%, assolint els 25.341 MWh.

 

La Comissió d’Informació i Vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació. Es pot consultar informació detallada a la web: https://www.vigilanciatractamentresidus.ad/ca

 

La comissió  compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona. En aquesta reunió han assistit per primera vegada el nou cònsol major d’Andorra la Vella, Sr. Sergi González, i com a representant dels cònsols el conseller de Medi Ambient i Manteniment d’Edificis del Comú d’Escaldes-Engordany, David Pérez.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.