Vés al contingut
El ministre Casal presidint la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus.

El ministre Casal presidint la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus.

Tendència a la baixa dels residus rebuts al Centre de Tractament de Residus

El Centre de Tractament de Residus ha rebut 23.188 tones de residus entre els mesos de maig i octubre. Això és un 2,56% menys que en el mateix període de l’any passat. La majoria dels residus són RSU (Residus Sòlids Urbans, els que es generen a les llars) i RAU (Residus Assimilables a Urbans, de composició similar als generats a les llars). Concretament, el 56% dels residus rebuts són RSU d’Andorra, el 18% són RSU importat i el 15% són RAU. La resta de residus rebuts son residus sanitaris, càrnics i fangs de depuradora.

 

Aquestes són algunes de les dades que s’han exposat en el marc de la reunió que la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus que s’ha celebrat aquest dilluns al matí, i que ha estat presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal.

 

D’altra banda, també s’ha informat de la producció energètica fruit de la valorització energètica dels residus, que ha estat de 7.488 MWh en forma d’electricitat i 2.764 MWh d’energia tèrmica i que ha cobert aproximadament la demanda d’unes 1.150 llars.

 

La Comissió d’Informació i Vigilància també ha estat informada de les millores dutes a terme en el marc de l’aturada tècnica, que va tenir lloc del 15 de setembre al 20 d’octubre, i entre les quals destaca la instal·lació d’un nou analitzador en continu de les emissions de gasos.

 

La Comissió d’Informació i Vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. Es pot consultar informació detallada a la web: https://www.vigilanciatractamentresidus.ad/ca

 

La comissió  compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

 

 

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.